Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μπανάνα κέικ με κρέμα σοκολάτας

Αποστολή
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Τέλος, με σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το υγρό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.


Υλικά συνταγής


  • 1-1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2½ φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κεσές γιαούρτι
  • 1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 1 βανίλια
  • 1? φλ. τσαγ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγ. σταγόνες σοκολάτα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Σχόλια