Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μπιφτέκια τριπλά

Αποστολή
Απίθανα μπιφτέκια με 3 κιμάδες και με γιαούρτι. Συνοδέψτε τα με τηγανιτές πατάτες ή με την σαλάτα κους κους.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10’ να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία. Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά τον αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8’ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180Ο C για 25-30’. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν.

Ιδανικά συνοδεύονται με την σαλάτα κους κους, όπως παρουσιάστηκαν και στην εκπομπή. Δείτε τη συνταγή για το κους κους κάνοντας κλικ  εδώ.

 

 



Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • Υλικά για μπιφτέκια
  • 500 γρ. μοσχάρι για κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό για κιμά
  • 250 γρ. αρνί για κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχόλια