Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μπουγάτσα

Αποστολή
Χάσατε τη συνταγή της 22-10-2010 στην εκπομπή «10 με 1 μαζί»; Βρείτε την εδώ!
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.


Υλικά συνταγής


  • 1 πακέτο φύλλα Κρούστας "πολίτικο" alfa
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμ. (1 φλ. τσαγ & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • κανέλα
  • ζάχαρη για επικάλυψη

Σχόλια