Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Ντοματοκεφτέδες

Αποστολή
Ποιος δεν έχει ακούσει για τους ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Κι αυτό λόγω της άνυδρης ντομάτας που υπάρχει στο νησί. Η νοστιμιά της δεν λέγεται!
Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.


Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι