Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πάστα φλόρα

Αποστολή
Από τις πιο αγαπημένες κλασικές συνταγές για γλυκιά τάρτα - είναι τέλεια για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη  και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι γιατί θα σκληρύνει! Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα). Σε αλευρωμένη επιφάνεια –ή πασπαλισμένη με άχνη– ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα fytro. Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35΄-40΄, να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.


Mερίδες: 8

Υλικά συνταγής


  • 2 φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για τη βάση:
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

Σχόλια