Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Παστίτσιο κόλαση

Αποστολή
Χάσατε τη συνταγή της 18-10-2010 στην εκπομπή «10 με 1 μαζί»; Βρείτε την εδώ!
Εκτέλεση

Για τον κιμά: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότοκαι το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε έπειτα την ντομάτα και το δαφνόφυλλο. Στο τέλοςπροσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα κρύο, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ½ τυρί και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Λαδώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά κρέμα. Στρώνουμε τα λαζάνια και ξανά λίγη κρέμα, λίγο κιμά και έτσι κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση από την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί λίγο πρίν το βγάλουμε από το φούρνο.


Υλικά συνταγής


  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1/2 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
  • 20 λαζάνια
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι

Σχόλια