Το μεγαλύτερο site συνταγών στην Ελλάδα!
Περισσότερες από 2.500 λαχταριστές συνταγές για σίγουρη επιτυχία,
όλες με τη μοναδική φροντίδα της Αργυρώς!

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Αποστολή
Μελιτζάνες και πατάτες μαγειρεύονται με παραδοσιακό ελληνικό τρόπο και δημιουργούν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα. Ιδανικό για χορτοφάγους.
Εκτέλεση

1. Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.

2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

3. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 4 πατάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι