Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Αποστολή
Κανείς δεν θα πιστεύει ότι είναι ψητές και όχι τηγανητές.
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6΄-7΄, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά. Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα. Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι. Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40΄-45΄, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα. Τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Σχόλια