Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα

Αποστολή
Μία πραγματικά σπουδαία και πεντανόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ρολό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί βαθύ. Αν θέλουμε κόβουμε πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Σε μια κατσαρόλα ή μπολ ανακατεύουμε το ζωμό, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το ρολό. Ψήνουμε στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα και 30΄. Αν αρχίσει να αρπάζει γρήγορα το ρολό από πάνω, το καλύπτουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Αφού ψηθεί το ρολό στραγγίζουμε τα υγρά του ταψιού σε κανάτα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αλεύρι για 3΄-4΄, να σκουρύνει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα από το ρολό και ανακατεύοντας αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλατοπίπερο. Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Αραδιάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα.


Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 2 κιλά ανάμεικτος χοιρινός και μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, τριμμένες
  • 200 γραμμ. ασπρομανίταρα πολύ ψιλοκομμένα
  • 1½ φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 πατάτες (προαιρετικά)
  • Για τη σάλτσα
  • 2 λίτρα ζωμός κρέατος, σπιτικός ή εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Για το δέσιμο της σάλτσας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι επιπλέον για το δέσιμο

Σχόλια