• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
490
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμ. τρυφερά φασολάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 φλ. κασταανό ρύζι (ή κίτρινο μακρύκοκκο ρύζι)
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 5 φλ. ζωμός κότας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι με λαχανικά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να γυαλίσουν για 2 με 3 λεπτά.

    Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

    Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του (για περίπου 18 με 20 λεπτά).

    Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5 με 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

    Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο.

    Διαβάστε οπωσδήποτε τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και όλα τα μυστικά για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρέψετε σωστά.

    Αν σας αρέσει το ρύζι με λαχανικά, φτιάξτε και την παρακάτω συνταγή για να το συνοδεύσετε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται