Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πρασόπιτα µε κιµά

Αποστολή
Πράσο και κιμάς: συνδυασμός πεντανόστιμος που από ό,τι φαίνεται τον αγαπάτε πολύ. Ιδανική πίτα για τραπέζια και καλέσματα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!
Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 7΄-8΄. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά απ' όλες τις πλευρές, έως ότου αλλάξει τελείως χρώμα, περίπου 7΄-8΄. Τότε προσθέτουμε τα στραγγισμένα και ζεματισμένα πράσα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 2΄-3΄ να ψηθούν τα πράσα με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 ή 38 εκ. Απλώνουμε ένα ένα τα τέσσερα πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα και στρώνοντάς τα διαγώνια, να καλυφθεί το ταψί και να προεξέχουν οι άκρες. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι να πάει παντού. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε τα τρία φύλλα από πάνω στρώνοντάς τα τσαλακωμένα-σουρωμένα και περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την πρασόπιτα στους 180°C στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.


Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
  • 6 μεγάλα πράσα καθαρισμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμματα
  • 7 φύλλα ''Κιχί'' alfa
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα

Σχόλια