• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
174
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 359 Θερμίδες
    (kcal)
  • 24.8 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 14.8 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 20.1 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο ταψια και τις ψήνουμε για 15΄ περίπου στους 200°C.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15΄.

Επίσης, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε μικρά μπαλακια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας.

Αφού τα έχουμε τυλίξει ολα τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε  για 30΄.

Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται