• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
30
  • 1½ kg φιλέτα ροφός
  • 4 πατάτες σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός
  • 2 κλων. σέλινο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα τις φέτες πατάτας σε ένα μακρόστενο ταψί, να το καλύψουν.

    Από πάνω στρώνουμε τις φέτες κρεμμύδια.

    Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού και καλύπτουμε το φαγητό με φέτες ντομάτας.

    Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και το σέλινο.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το ροφό στο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται