• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
64
  • 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • 2 φλ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 4 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το σουσαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ.

    Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.

    Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μίγματος και ρίχνουμε τα αυγά.

    Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.

    Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι και πιπέρι

    Δείτε και όλα τα μυστικά για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση των θαλασσινών.

    Αν σας άρεσαν , θα λατρέψετε και την παρακάτω.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται