Πολύ νόστιμη σαλάτα, αποτελεί και ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Το ντρέσινγκ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όλες τις πράσινες σαλάτες.

Πολύ νόστιμη σαλάτα, αποτελεί και ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Το ντρέσινγκ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όλες τις πράσινες σαλάτες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
15

Για τη σαλάτα µε ρόκα και φιλετάκια µοσχαριού

  • 1 ματσ. ρόκα
  • 200 γρ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 μαρούλι
  • 1 λόλα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. φλούδες παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα/ες θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σαλάτα

    Μαγειρεύουμε πρώτα τα φιλετάκια για τη σαλάτα με ρόκα.

    Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι για 5-6, να ψηθεί καλά.

    Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

    Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Ετοιμάζουμε τη σαλάτα με ρόκα, ψιλοκόβοντας τα λαχανικά και βάζοντάς τα σε σαλατιέρα.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ζεστά φιλετάκια και ρίχνουμε εδώ κι εκεί το κουκουνάρι.

    Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται