Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Σελινάτο χοιρινό µε λεµόνι

Αποστολή
Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Εκτέλεση

1. Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

2. Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.

3. Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.

4. Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 2 κιλά σέλινο ή σέλερι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λεμόνια (χυμός)