Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Σπεντζοφάι με γίγαντες και λαχανικά

Αποστολή
Παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου µε πολύ πλούσια γεύση. Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι). Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συµπληρώνουµε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπεντζοφάι σχεδόν µε το λάδι του.

 

 

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στο ΠρωινόΑΝΤ1 στις 13/2/2012.


Mερίδες: 4

Υλικά συνταγής


  • 250 γραµµ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γραµµ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Σχόλια