Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Σπιτικός γύρος

Αποστολή
Ό,τι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι. Να έχετε υπόψη σας ότι θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν. Είναι τόσο νόστιμος και τόσο ζουμερός που θα µπει στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Ψήστε μπόλικες πίτες, ψήστε ντοµάτες, φτιάξτε ένα ωραίο τζατζίκι και κάντε το κυριακάτικο τραπέζι σας «γιορτή φαγητού»!
Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κοµµάτια (για γύρο). Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.

 

Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα. Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ. Τον τυλίγουμε µε αλουμινόχαρτο και τον ακουµπάµε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά. Ψήνουμε στους 200oC για 1 ώρα και 30΄. Αφαιρούµε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί. Κόβουμε τα ψημένα κοµµάτια και τα αφήνουμε να ροδίσουν ξανά.

Σερβίρουμε µε πίτες, τζατζίκι και ψητές ντοµάτες.


Mερίδες: 12

Υλικά συνταγής


  • 2½ κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα)
  • 2 κρεµμύδια τριµµένα
  • 1 µήλο τριµµένο
  • 4 ντοµάτες τριµµένες
  • 500 γραµµ. γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι