Αυτή η τάρτα, αν και έχει υγρή γέμιση, παραμένει τραγανή μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Αυτή η τάρτα, αν και έχει υγρή γέμιση, παραμένει τραγανή μέχρι την τελευταία μπουκιά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
353

Για την τάρτα με μανιτάρια

  • 1 δόση ζύμη τάρτας χωρίς αυγό
  • 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 400 γρ. cream cheese
  • 50 γρ. τυρί που λιώνει
  • 2 αυγά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τάρτα με μανιτάρια

    Για την τάρτα με μανιτάρια χρησιμοποιώ μία δόση ζύμη τάρτας χωρίς αυγό που είναι ιδανική για αλμυρή τάρτα. Στρώνω την τάρτα σε ταρτιέρα 26εκ. και την ψήνω  σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής ενώ ετοιμάζω τη γέμιση.

    Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική ζύμη για τάρτα με αυγό.

    Για τη γέμιση

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.

    Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ανακινώντας τα μανιτάρια, να ψηθούν και να στεγνώσουν.

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

    Σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας.

    Τώρα τα μανιτάρια πρέπει να είναι τελείως στεγνά και να μοσχοβολάνε.

    Αφήνουμε την φάρσα μανιταριών στην άκρη.

    Για την κρέμα τυριού

    Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τα αυγά.

    Με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το σχοινόπρασο.

    Βάζουμε μέσα στην ψημένη τάρτα τα μισά μανιτάρια και το τριμμένο τυρί.

    Περιχύνουμε με την μισή κρέμα τυριού.

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.

    Ψήνουμε την τάρτα μανιταριών για 40 περίπου λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 160ºC.

    Για το σερβίρισμα

    Βγάζουμε την τάρτα μανιτάρια από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει να σταθεροποιηθεί για να κόψουμε σε κομμάτια.

    Μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Δες εδώ περισσότερες συνταγές με μανιτάρια!

     

    Ποιά άλλη τάρτα θα φτιάξεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται