Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Ταμπουλέ

Αποστολή
Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 2 ματσάκια μαϊντανό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 6-7 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
  • 4 ντομάτες
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (ή λεμόνι)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχόλια