Το μεγαλύτερο site συνταγών στην Ελλάδα!
Περισσότερες από 2.500 λαχταριστές συνταγές για σίγουρη επιτυχία,
όλες με τη μοναδική φροντίδα της Αργυρώς!

Ταραμοσαλάτα με πατάτες

Αποστολή
Όταν βράζουμε πατάτες για ταραμοσαλάτα, πάντα τις αφήνουμε µε τη φλούδα τους για να µη ρουφήσουν νερό. Πάντα βάζουμε τις πατάτες µε τη φλούδα πλυµένες σε κρύο νερό να βράσουν γιατί αλλιώς θα σκάσουν και θα ανοίξουν. Προσθέτοντας ελάχιστο νερό στον ταραμά στο τελευταίο στάδιο, αποκτά μια βελούδινη υφή σαν μους.
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε. Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε το νερό. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.


Υλικά συνταγής


  • 6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
  • 3 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 2 κ.σ. νερό