Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Ταραμοσαλάτα με πατάτες

Αποστολή
Όταν βράζουμε πατάτες για ταραμοσαλάτα, πάντα τις αφήνουμε µε τη φλούδα τους για να µη ρουφήσουν νερό. Πάντα βάζουμε τις πατάτες µε τη φλούδα πλυµένες σε κρύο νερό να βράσουν γιατί αλλιώς θα σκάσουν και θα ανοίξουν. Προσθέτοντας ελάχιστο νερό στον ταραμά στο τελευταίο στάδιο, αποκτά μια βελούδινη υφή σαν μους.
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε. Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε το νερό. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.

«Γνωρίζατε ότι μόνο αν δοκιμάσετε το Ελαιόλαδο ωμό, όπως στη σαλάτα, καταλαβαίνετε πόσο καλό είναι? Κάντε κι εσείς το τεστ της σαλάτας στο www.altis.com »


Υλικά συνταγής


  • 6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
  • 3 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό/Παραδοσιακό.
  • 2 κ.σ. νερό