Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Τραγανά κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί

Αποστολή
Κουλουράκια κανέλας απ' αυτά που δεν σταματάς ποτέ στο ένα! Τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για καφέ ή τσάι.
Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ' ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια. Πλάθουμε σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.


Mερίδες: 70
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
  • ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο

Σχόλια