Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Τραγανές βάφλες

Αποστολή
Εκτέλεση

Λιώνουμε το γάλα με το βούτυρο σε κομμάτια, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα. Ρίχνουμε ½ φλ.τσαγ μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.


Υλικά συνταγής


  • 1-1/4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μπαστούνι (125 γραμμ.) βούτυρο
  • 2 φλ. . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγιά σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την καραμέλα γάλακτος
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη ή καστανή
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

Σχόλια