Το μεγαλύτερο site συνταγών στην Ελλάδα!
Περισσότερες από 2.500 λαχταριστές συνταγές για σίγουρη επιτυχία,
όλες με τη μοναδική φροντίδα της Αργυρώς!

Τραγανές βάφλες

Αποστολή
Εκτέλεση

Λιώνουμε το γάλα με το βούτυρο σε κομμάτια, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα. Ρίχνουμε ½ φλ.τσαγ μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.


Υλικά συνταγής


  • 1-1/4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μπαστούνι (125 γραμμ.) βούτυρο
  • 2 φλ. . Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. Μαγιά Στιγμής
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την καραμέλα γάλακτος
  • 1/2 φλ. Καστανή Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι