Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Φανταστικά μπισκότα

Αποστολή
Τα ωραιότερα μπισκότα που έχουμε φτιάξει μαζί. Ανεπανάληπτη συνταγή! Καλή επιτυχία.
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.

Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.

Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.


Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 270 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • ? κ.γ. αλάτι
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα