Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Φασόλια μαυρομάτικα σύβραση

Αποστολή
Νόστιμο και υγιεινό, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους νηστεύουν!
Εκτέλεση

1. Νεροβράζουμε τα μαυρομάτικα για 10΄ και τα στραγγίζουμε. Σε καθαρό νερό (1 1/2 λίτρο) ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄ έως ότου μαλακώσουν.

2. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα. Αφήνουμε 10΄ να βράσουν.

3. Περιχύνουμε το φαγητό με το μισό ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

4. Σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να πάρει ρόδινο χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για 1΄-2΄ να εξατμιστεί.

5. Προσθέτουμε τη σύβραση στα μαυρομάτικα και βράζουμε για 5΄. Ανακατεύουμε να χυλώσουν.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1 ματσάκι λάπαθα ή σέσκουλα
  • 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι