Το μεγαλύτερο site συνταγών στην Ελλάδα!
Περισσότερες από 2.500 λαχταριστές συνταγές για σίγουρη επιτυχία,
όλες με τη μοναδική φροντίδα της Αργυρώς!

Χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο

Αποστολή
Παραδοσιακή νοστιμιά ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.
Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.

3. Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία (400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι