Φτιάξτε αυτούς τους διαφορετικούς λουκουμάδες με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική τους γεύση και τη μοναδική τους...

Φτιάξτε αυτούς τους διαφορετικούς λουκουμάδες με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική τους γεύση και τη μοναδική τους υφή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
42

Για τους λουκουμάδες γιαουρτιού

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κύβος νωπής μαγιάς
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ¼ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη
  • Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την ενεργοποίηση μαγιάς

    Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Λουκουμάδες γιαουρτιού

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.

    Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα.

    Κάνουμε λακκούβα στη μέση.

    Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό.

    Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Το προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί.

    Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

    Για το τηγάνισμα

    Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα.

    Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά.

    Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της).

    Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω.

    Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά.

    Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

    Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.

    Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται