• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
75
  • 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
  • Για τη γέµιση
  • 500 γραμ. βατόμουρα
  • φράουλες κλπ.
  • 300 γραμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 25 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • σπόρους από 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγη ζεστή μαρμελάδα αραιωμένη με νερό για επάλειψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τάρτα βατόμουρο

    Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.

    Βάζουµε σε µπολ το τυρί, την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσµα και τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.

    Όταν γίνουν σαν σαντιγί είναι έτοιµα.

    Απλώνουµε την κρέµα στην ψηµένη τάρτα.

    Στρώνουµε τα φρούτα.

    Λιώνουµε 2-3 κ.σ µαρµελάδα µε 2 κ.σ  νερό σε κατσαρόλα να ζεσταθούν.

    Σουρώνουµε το µείγµα και αλείφουµε τα φρούτα να γυαλίσουν.

    Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και κοµπόστα φρούτων, αλλά πολύ καλά στραγγισµένη.

    Δείτε επίσης όλες τις συνταγές μου για μαρμελάδες ονειρεμένες εδώ, διαλέξτε την αγαπημένη σας και χρησιμοποιήστε την στις γλυκές τάρτες σας.

    Αν σας άρεσε η τάρτα βατόμουρο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται