• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
330
  • 100 γραμ. ταραμάς άσπρος
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 223 Θερμίδες
    (kcal)
  • 21.7 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 3.9 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 4.5 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τους ταραµοκεφτέδες

Ξεκινάμε βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα για τους κεφτέδες στο ψωμί και ρίχνουμε μέσα και τον ταραμά (αφού τον ξεπλύνουμε πρώτα με νερό).

Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες.

Μόλις ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε και την συνταγή της Αργυρώς για την πιο βελούδινη ταραμοσαλάτα.

Μοναδικοί οι νηστίσιμοι αυτοί κεφτέδες, όπως και η παρακάτω συνταγή.

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται