• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
36
  • 800 γραμμ. ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (στα οκτώ)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το ψαρονέφρι

    Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας για το ψαρονέφρι σουβλάκι σε πυρίμαχο σκεύος.

    Το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το γιαούρτι και το σκόρδο.

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

    Για το “καλαμάκι” δεντρολίβανο

    Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το δεντρολίβανο και το λειαίνουμε.

    Αφήνουμε πάνω πάνω μια φούντα δεντρολίβανο.

    Περνάμε εναλλάξ το κρέας με πολλά λαχανικά φτιάχνοντας 10 χορταστικά σουβλάκια.

    Τα ψήνουμε στη σχάρα περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι το υγρό που θα βγαίνει να είναι διάφανο.

    Μπορείτε να το συνοδέψετε το ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά  με τις δικές σας σπιτικές πιτες για σουβλάκι!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται