Πένες με κέιλ pesto, της Θάλιας Παπαδάκη

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο,
3 φύλλα κέιλ,
χυμό από 1 λεμόνι,
1/4 κ.γ. αλάτι,
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
1 χούφτα ωμά αμύγδαλα,
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (αν θέλουμε τυρί).


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, και τις σουρώνουμε μόλις βράσουν.
Κόβουμε το σκληρό κοτσάνι από το κειλ, και σε ένα multi, βάζουμε όλα τα υλικά, και τα χτυπάμε να λιώσουν.

Ρίχνουμε το pesto στις πένες και ανακατεύουμε καλά.