Σοκολατάκια Οreo με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, του Γιάννου Τσορδιά

Υλικά

Για τα σοκολατάκια
200 γραμ. τυρί κρέμα,
400 γραμ. μπισκότα Oreo,
50 γραμ. άχνη ζάχαρη,
50 γραμ. βούτυρο,

Για την επικάλυψη
400 γραμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη,
τρούφα χρωματιστή,
τριμμένο oreo ή ό,τι άλλο θέλουμε


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα κάνουμε πούδρα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, με το τυρί κρέμα, και την άχνη. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και έχει αφρατέψει, ρίχνουμε τα τριμμένα oreo, και συνεχίζουμε το χτύπημα εως οτου ομογενοποιοιθεί και γίνει ένα σχετικά σφιχτό ζυμάρι.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει, για να μπορέσουμε να το πλάσουμε. Μόλις το ζυμαράκι μας παγώσει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο, και το πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Έπειτα τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε πάλι να παγώσουν ώστε να μπορέσουμε μετά να τα βουτύξουμε στην σοκολάτα. Αφού παγώσουν τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα με την βοήθεια δυο πιρουνιών, και τέλος ρίχνουμε λίγη τρούφα ή λίγο oreo από πάνω.

Καλή επιτυχία!!