Τυρόπιτα κέικ, της Φοίβης Γεωργιάδου

Υλικά

4 αβγά,
200 ml ελαιόλαδο,
400 γραμμ. γιαούρτι,
400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 κ.γ. ζάχαρη,
ξερό δυόσμο,
300 γραμ. κίτρινο τυρί (ό,τι σας αρέσει),
150 γραμ. ελιές κομμένες σε ροδέλες


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό το ανακάτεμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το δυόσμο, και εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές, και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 23 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 50 περίπου λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε εσωτερικά.