Γίνεται σε 20 λεπτά και είναι μία απολαυστική, χορταστική πίτα που αποτελεί και γεύμα από μόνη της.

Γίνεται σε 20 λεπτά και είναι μία απολαυστική, χορταστική πίτα που αποτελεί και γεύμα από μόνη της.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
6

Για τη πίτα με μελιτζάνα και κιμά της Ελπίδας

  • 1/2 kg μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 kg κιμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Μαϊντανό
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πίτα

    Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες.

    Αφού τις ξεπικρίσουμε, τις κόβουμε σε κύβους για την πίτα με μελιτζάνα και κιμά.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κιμά για λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοψήνουμε για περίπου 20΄.

    Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα και τέλος το μαϊντανό, και αφήνουμε να κρυώσει.

    Αλείφουμε με λάδι ένα πυράντοχο σκεύος.

    Στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση αφού έχει κρυώσει.

    Το δεύτερο φύλλο κρούστας το κόβουμε σε λωρίδες και στρώνουμε πάνω στη γέμιση διαγώνια μία-μία λωρίδα και από πάνω σταυρωτά.

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο κρούστας.

    Τη σερβίρουμε ζεστή, αλλά την απολαμβάνουμε εξίσου και κρύα την επόμενη μέρα!

    Την συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και έχουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

    Ευχαριστώ τη φίλη μου Ελπίδα Χαμηλοθώρη για τη συνταγή της

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται