• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
15

Υλικά

  • Μερίδες 4 τμχ
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

    Τα αλατοπιπερώνουμε.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση.

    Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.

    Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου.

    Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό.

    Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.

    Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες.

    Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

    Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται