Ένα φαγητό με πολύ έντονες γεύσεις! Το σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα.

Ένα φαγητό με πολύ έντονες γεύσεις! Το σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
3

Για το αρνάκι με κάρυ και αμύγδαλα

  • 1 kg αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.γ. σκόνη κύμινο
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αρνάκι με κάρυ και αμύγδαλα

    Σε βαθύ τηγάνι, στο ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά.

    Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρό ταψί.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ολόκληρο το σκόρδο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ίσα να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με το κάρυ και το κύμινο και τέλος ρίχνουμε την ντομάτα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε να βράσουν 5΄ και περιχύνουμε τη σάλτσα κρεμμυδιών στο αρνί.

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15΄.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25΄, μέχρι να πιει το κρέας τα υγρά του.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται