Έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας μαγιονέζα; Με αυτή εδώ τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και μπαίνει δια παντός στην κουζίνα σας. Τα...

Έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας μαγιονέζα; Με αυτή εδώ τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και μπαίνει δια παντός στην κουζίνα σας. Τα σάντουιτς σας κι όχι μόνο θα αποκτήσουν άλλη νοστιμιά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
729

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για τη βασική συνταγή για μαγιονέζα

  • 2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη συνταγή για μαγιονέζα

    Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.

    Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.

    Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

    Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.

    Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

    Εκτός από την κλασική μαγιονέζα όμως υπάρχει και η μαγιονέζα με αβοκάντο. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση και υφή. 

    Χρησιμοποιήστε τη σπιτική μαγιονέζα σε συνταγές όπως η παρακάτω:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται