Συνταγή από το διάσημο cheesecake factory στην Αμερική! Έχεις σχέση αγάπης με την πραλίνα; Φτιάξτε τώρα το τσιζκέικ...

Συνταγή από το διάσημο cheesecake factory στην Αμερική! Έχεις σχέση αγάπης με την πραλίνα; Φτιάξτε τώρα το τσιζκέικ νουτέλα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
788

Για το cheesecake nutella

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 συσκ. μικρή πουράκια σοκολάτας
  • 450 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το cheesecake nutella

    Σπάμε πρώτα με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

    Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια.

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

    Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο.

    Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.

    Βάζουμε κατάψυξη για 10′.

    Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.

    Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.

    Αν σας άρεσε το τσιζκέικ νουτέλα, σίγουρα θα λατρέψετε και το παρακάτω:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται