Αχτύπητο brunch και σνακ, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Αχτύπητο brunch και σνακ, που αξίζει να δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
307

Για το croque monsieur

  • 8 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 8 φέτ. ζαμπόν
  • 1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα

  • 300 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. γραβιέρα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Επιπλέον για το Croque Madame

  • 4 αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το Croque Monsieur

    Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

    Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βουτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμι.

    Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη  γραβιέρα.

    Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

    Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

    Για την κρέμα

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

    Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο  και τη γραβιέρα.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Για το Croque Madame

    Σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγο στην κορυφή του κάθε Croque Monsieur και είναι έτοιμο το Croque Madame σας.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Σπιτικη κουζινα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται