Croque Monsieur απο την Αργυρω. Κροκ μεσιέ γρήγορο, εύκολο, οικονομικό σνακ, που θα σας τρελάνει με τη γεύση του. Monsieur οι Γάλλοι λατρεύουν τον “τραγανό...

Croque Monsieur απο την Αργυρω. Κροκ μεσιέ γρήγορο, εύκολο, οικονομικό σνακ, που θα σας τρελάνει με τη γεύση του. Monsieur οι Γάλλοι λατρεύουν τον “τραγανό κύριο” και τον σερβίρουν στα καφέ τους για brunch, αλλά και στο σπίτι τους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
177
  • Για το croque monsieur
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Για την κρέμα
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές γραβιέρα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρέμα

     

    Στην ουσια η σαλτσα ειναι μια μπεσαμελ

    Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για το κροκ μεσιέ.

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

    Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Για το croque monsieur

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

    Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.

    Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.

    Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

    Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρεμα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

    Ιδανικό για το πιο νόστιμο brunch!

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται