• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
19
  • 250 γραμ. δαμάσκηνα (ξερά
  • απυρήνωτα)
  • 250 γραμ. μαυροδάφνη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. τρίμματα σοκολάτας
  • 400 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δαμάσκηνα ποσέ

    Bάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.

    Τα καλύπτουμε µε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για τα δαμάσκηνα ποσέ για περίπου 20΄ μέχρι να φουσκώσουν.

    Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το σιρόπι.

    Αφήνουµε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυμίζει μέλι.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Ξαναβάζουμε τα δαμάσκηνα στο σιρόπι τους. Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.

    Τα παγώνουμε στο ψυγείο.

    Σερβίρουμε γιαούρτι σε µπολ ή σε πιάτο. Από πάνω βάζουμε παγωμένα τα δαμάσκηνα που φτιάξαμε ποσέ και σιρόπι.

    Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίμματα σοκολάτας.

    Αν σας άρεσαν τα δαμάσκηνα ποσέ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω υπέροχη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται