• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
113

Υλικά

  • Μερίδες 30 τεμ.
  • 1 δόση ζύμη για σου
  • 300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανίλια
  • 120 γραμ. γάλα
  • 120 γραμ. κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκλέρ

     Για να φτιάξουμε τα ατομικά εκλέρ,

    την αγαπημένη μας συνταγή για γαλλικά εκλέρ, συγκεντρώνουμε τα υλικά της συνταγής.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    • Βάζουμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ για τα εκλέρ.
    • Τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
    • Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού, σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατεύουμε μέχρι να πυκνώσει, περίπου 2΄-3΄. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 2΄, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μη μυρίζει πια το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (εκτός φωτιάς) ανακατεύοντας καλά.
    • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα.
    • Βάζουμε σε μπολ την κρέμα σοκολάτας. Κολλάμε στην επιφάνειά της μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Για τη ζύμη

    Για το γέμισμα των εκλέρ

    • Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια ζύμης μήκους 4-5 εκ. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε τα εκλεράκια στους 170°C για περίπου 35-40′ λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
    • Αφού κρυώσει η κρέμα σοκολάτας τη χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει.
    • Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος του εκλέρ με τη μύτη του μαχαιριού.
    • Γεμίζουμε τα εκλεράκια με κρέμα σοκολάτας.
    • Κρατώντας τη βάση του εκλέρ ανάμεσα στα δάχτυλα, το αναποδογυρίζουμε και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
    • Αμέσως το βγάζουμε και αφού στραγγίσει η σοκολάτα (έχοντας το κατακόρυφα) το αφήνουμε να καθίσει σε σχάρα.

    Το μυστικό

    Για να παγώσουμε την κρέμα στο ψυγείο, πρέπει πρώτα να κρυώσει πολύ καλά, καλυμμένη με μεμβράνη ή λαδόκολλα που θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνειά της. Αν δεν είναι τελείως κρύα όταν τη βάλουμε στο ψυγείο, τότε θα σχηματιστούν υδρατμοί και σταγόνες και θα πέσουν μέσα στην κρέμα.

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή για γαλλικά εκλέρ μία μέρα πριν και τα συντηρούμε στο ψυγείο καλυμμένα.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για γλυκά κεράσματα; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Όταν ακούς εκλέρ σίγουρα το γλυκό θα είναι κορυφή! Ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται