Η σύβραση είναι μια τεχνική που γίνεται στα νησιά του Αιγαίου και δίνει έξτρα νοστιμιά!

Η σύβραση είναι μια τεχνική που γίνεται στα νησιά του Αιγαίου και δίνει έξτρα νοστιμιά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
58
  • 1 ματσάκι λάπαθα ή σέσκουλα
  • 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • προαιρετικά
  • 1 κ.σ πελτέ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι

    Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι, με τη τεχνική της σύβρασης όπως γίνεται στα νησιά του Αιγαίου.

    Νεροβράζουμε πρώτα τα μαυρομάτικα για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

    Σε καθαρό νερό (1,5 λίτρο) ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.

    Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα.

    Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν.

    Περιχύνουμε το φαγητό με το μισό ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να πάρει ρόδινο χρώμα.

    Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί.

    Προσθέτουμε τη σύβραση στα μαυρομάτικα και βράζουμε για 5 λεπτά.

    Ανακατεύουμε να χυλώσουν.

    Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.

    Μυστικό

    Αυτό είναι ένα φαγητό που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα βρασμένα φασόλια ή το ρύζι που περίσσεψε.

    Η σύβραση είναι μια τεχνική που συχνά γίνεται στα νησιά του Αιγαίου. Λέγεται σύβραση ή τσιγάριση και αφήνει έξτρα νοστιμιά σε κάθε φαγητό που μπαίνει.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται