• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
64
  • 400 γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 500 γρ. κριθαράκι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το στηθος για 5΄-6΄.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά.

    Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό.

    Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται