• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
35

Για τα γλυκά κριτσίνια σφολιάτας

  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα γλυκά κριτσίνια σφολιάτας

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.

    Βουτυρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα.

    Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.

    Με ένα πινέλο τη βουτυρώνουμε.

    Πασπαλίζουμε κανέλα, ζάχαρη, φιστίκια.

    Κόβουμε στη μέση τη σφολιάτα.

    Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κομμάτι με τα φιστίκια και τη ζάχαρη προς τον πάγκο.

    Πιάνουμε το άλλο κομμάτι και το ακουμπάμε πάνω στη μισή σφολιάτα.

    Σαν σάντουιτς, οι μέσα πλευρές που εφάπτονται είναι οι καθαρές.

    Πάνω και κάτω βλέπουμε τις πλευρές με τα φιστίκια.

    Κόβουμε λωρίδες πάχους ενός εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψί.

    Να υπάρχει κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.

    Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές.

    Καθώς είναι ζεστά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται