• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
8

Για τα καλοκαιρινά λαζάνια με κεφτέδες

  • 18 λαζάνια
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 συσκ. σάλτσα με βασιλικό
  • 4 τρυφερά κολοκύθια
  • Για τους κεφτέδες
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρέμα φέτας

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γάλα
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λαζάνια με κεφτέδες

    Κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα.

    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

    Για την κρέμα φέτας

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε.

    Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι.

    Ανακατεύουμε.

    Για το μοντάρισμα στο ταψί

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα.

    Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια.

    Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες.

    Τους σκορπάμε στην επιφάνεια.

    Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού.

    Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

    Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες.

    Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα.

    Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

    Για το ψήσιμο

    Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200º C.

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.

    Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

    Τα σερβίρουμε ζεστά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται