Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους

Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
111

Για το κεϊμά γιαουρτλού

  • 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο
  • 1 kg γιαούρτι
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κεϊμά γιαουρτλού

    Πρώτα κομματιάζουμε τις πίτες.

    Ψήνουμε τις πίτες για 10 λεπτά, να ροδίσουν, στους 200°C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.

    Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

    Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά.

    Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

    Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι.

    Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση.

    Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά.

    Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας.

    Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.

    Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ποτίσουν οι πίτες.

    Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται