Μία εύκολη συνταγή για κιμαδόπιτα. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο, ή να διαλέξετε όποιο φύλλο εμπορίου σας...

Μία εύκολη συνταγή για κιμαδόπιτα. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο, ή να διαλέξετε όποιο φύλλο εμπορίου σας αρέσει.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
385

Για την κιμαδόπιτα της τεμπέλας

  • 2 μεγάλα χωριάτικα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κιμαδόπιτα

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

    Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.

    Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Για την κιμαδόπιτα της τεμπέλας θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί διαστάσεων 24×17 ή κοντινό μέγεθος.

    Ραντίζουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο.

    Το διπλώνουμε στη μέση και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο λαδωμένο ταψί.

    Βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.

    Λαδώνουμε και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα τσαλακώνοντας το φύλλο στην επιφάνεια.

    Για το ψήσιμο

    Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και ψήνουμε την κιμαδόπιτα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα.

    Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται