Άλλο ένα φανταστικό μυρωδάτο λικέρ – επιδόρπιο που σερβίρεται δροσερό, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα υπέροχο γεύμα!

Άλλο ένα φανταστικό μυρωδάτο λικέρ – επιδόρπιο που σερβίρεται δροσερό, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα υπέροχο γεύμα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
72

Για το λικέρ φράουλας με μέντα

  • 1.200 γρ. ώριμες φράουλες κατακόκκινες αλλά σφιχτές
  • 1 lt κονιάκ
  • 200 ml βότκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1 κλων. φρέσκια μέντα
  • 1 μικρό λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού (ακέρωτο, βιολογικό)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το λικέρ φράουλας με μέντα

    Πρώτα πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.

    Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 2 λίτρα λικέρ.

    Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια.

    Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκοόλ (κονιάκ και βότκα).

    Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία εβδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.

    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι.

    Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες.

    Ανακατεύουμε.

    Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα του λεμονιού).

    Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο.

    Εσύ ποιο λικέρ προτιμάς;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται