Απαιτεί μόνο δέκα λεπτά προετοιμασίας και υπομονή στο ψήσιμο μέχρι να μελώσουν και να ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού.

Απαιτεί μόνο δέκα λεπτά προετοιμασίας και υπομονή στο ψήσιμο μέχρι να μελώσουν και να ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
599

Για τις baby πατάτες µε δεντρολίβανο

  • 1 kg πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/4 φλ. κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 σκελ. σκόρδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βaby πατάτες µε δεντρολίβανο

    Επιλέγουμε τις πιο μικρές και τρυφερές baby πατάτες.

    Βουτάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με κρύο νερό.

    Τις αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά.

    Με ένα βουρτσάκι τρίβουμε εξωτερικά τη φλούδα της πατάτας να καθαρίσει τελείως.

    Πλένουμε ξανά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Η μισή νοστιμιά του φαγητού είναι η καλοψημένη φλούδα της baby πατάτας.

    Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει.

    Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.

    Στραγγίζουμε τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος για να φτιάξουμε τις μελωμένες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο.

    Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλατι και το πιπέρι.

    Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο με τη φλούδα του.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στιον αέρα στους 180οC στην μεσαία σχάρα για 30΄, έως ότου μελώσουν οι πατάτες, ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

    Σερβίρουμε τις πατάτες με ψητό κρέας ή ψάρι και σαλάτα εποχής. 

    Εάν σας άρεσαν οι πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο, δοκιμάστε και τις γεμιστές πατάτες.

    Συνοδέψτε με αυτές τις μελωμένες πατάτες φούρνου, το ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται